Sunday Quiz With Quizmaster Manas Nayak - Odisha Bytes

Sunday Quiz With Quizmaster Manas Nayak

The all correct answer entries of the last week are from Bimal Kumar Dutta, Sarthak Patnaik, Mukti Swaroop Pradhan and Aashish Verma.

The Lucky Winner of last Edition of “Sunday Quiz” is Sarthak Patnaik. Congratulations to you. Kindly share your Bank account details at quizwithmanas@gmail.com.

If you are regularly following Odishabytes, you will be able to answer most of the questions from the “Sunday Quiz” easily.

There won”t be any Prize Money this edition onward, however the Quiz will continue. Keep enhancing your Knowledge & test your Current Affairs Quotient.

All participants will certainly get a Free E-Book which will be a compilation of all edition questions,at the end of the year 2019.

If you are preparing for any competitive examinations like Banking, Law(CLAT), IAS, OAS, other MBA examinations, this practice will help you a lot to do well in your exams while dealing with GK paper questions.

Here are the questions of this Edition of “Sunday Quiz”.Do send your answers by June 19, 11pm at quizwithmanas@gmail.com.

#KeepQuizzing #KeepLearning

1.Which war an armed conflict between India,Pakistan is often referred as Operation Vijay?

2.Which honorary Lieutenant Colonel is in news being part of Victor force of the Indian Army in the Kashmir Valley serve during july 31st to
15th August?

3.The Indian Cricket Team players will have which brand on their jearsey during September 15th,2019-31st March 2022 & Why?

4.Which Odisha-born shuttler clinched double Gold medals at JE Wilson Internal Series at Ghana last week?

5.Which landslide at a coal mine near Talcher mishap killed Four labourers last week?

6.He was one of the co-Founders of BJD,who lost in the recently ended Patkura Assembly election?Identify him.

7.Which all cities in Odisha has fully functional Cyber police stations?

8.Who is the global chief of the popular social media app Whatsapp which is going to launch it’spayment service in India?

9.Who is the newly appointed Governor of Andhra Pradesh?

10.Who took charge as the Prime Minister of Britain?

Last Edition Answers:

1.Which Odisha artist is conferred with Ustad Bismillah Khan Yuva Puraskar 2018?

Ans:Madhulita Mohapatra

2.Which Indian is the Sixth most admired man worldwide said a study conducted by UK-based YouGov 2019?

Ans:Narendra Modi

3.Who represented India at the International Court of Justice in the Kulbhushan Jadhav case?

Ans:Harish Salve

4.Which Businessman the owner of the largest South Indian Vegeterian restaurant often known as the Dosa King,who was sentenced to life for murder,
suffered a massive heart attack & died recently?Name the restaurant also.

Ans:P Rajagopal of Saravana Bhava

5.Which nation is suspended from International Cricket Council(ICC)with the world governing body saying the country’s cricket administration wasn’t free from
government interference?

Ans:Zimbabwe

6.Which Indian Super League(ISL)team has decided to shift base to Kalinga Stadium for their 2019-20 season?

Ans:Delhi Dynamos FC

7.Which prime suspect of 2008 Mumbai terror attack has been arrested by Pakistani authorities recently?

Ans:Hafiz Saeed

8.Which cricketer turned Politician has resigned from the Punjab cabinet last week?

Ans: Navjot Singh Sidhu

9.Where is the 21st Commonwealth Table Tennis championship?

Ans:Cuttac
10.Which for Big Boss Contestant & actor is arrested by Cyber cell of Mumbai police for his alleged involvement in promoting communal hatred video?

Ans:Ajaz Khan

Last Edition Answers:-
———————-

1.When do we observe the World Population Day?

Ans:July 11th

2.Which city in India is most affordable

for Home buyers as per latest Quarterly Residential Asset Price Survey conducted by Reserve Bank of India?

Ans:Bhubaneswar

3.Why PTI Reporter Justin Rao was in news recently?

Ans:Kangna Ranawat argument with him during a promotional event leading to boycott of Entertainment Journalists’ Guild of India

4.”The Last Colour” is a movie on discrimination faced by widows in a male dominated soceity is recently in news.Who is the director & story writer of the
movie whom we better know for his culinary skills? (Subhransu Das an Odia is the cinematographer of the movie)

Ans:Chef Vikas Khanna

5.Which cricket team made it to the finals of World Cup after 27 years?

Ans:England,Last in 1992 they lost to Pakistan in the Final

6.Who became the first Indian ever to win gold in the 100m race at University Games?

Ans:Dutee Chand

7.Which train will be the first train in the country to be operated by a private player as decided by Indian Railway?

Ans:Tejas Express

8.A Video featuring Dr.James Hutchinson,an Australian Professor flipping through question papers of an entrance examination & giving his reaction to it is viral
recently.Which entrance examination paper he & some more professors were reviewing? (I would leave room crying was his reaction)

Ans:JEE(Joint Entrance Examination)

9.Who is going to host the 13th edition of Men’s ICC World Cup Cricket in the year 2023?

Ans:India

10.What is is set to be launched on July 15 at 2.51 am?

Ans:Chandrayan 2 (India’s Second Moon Misson)

quiz