Sunday Quiz With Quiz Master Manas Nayak

If you are regularly following Odishabytes,you will be able to answer most of the questions from the “Sunday Quiz” easily.

There won”t be any Prize Money this edition onward,however the Quiz will continue.Keep enhancing your Knowledge & test your Current Affairs Quotient.

All participants will certainly get a Free E-Book which will be a compilation of all edition questions,at the end of the year 2019.

If you are preparing for any competitive examinations like Banking,Law(CLAT),IAS,OAS,other MBA examinations,this practice will help you a lot to do
well in your exams while dealing with GK paper questions.

Here are the questions of this Edition of “Sunday Quiz”.Do send your answers by 2nd Nov 2019,11pm at [email protected]

#KeepQuizzing #KeepLearning

1.Which Odia IAS officer has been appointed as the first Lieutenant Governor of Jammu & Kashmir?

2.Which business giant is going to brink back the yester year’s Swedish brand to India & relaunch it?

3.He is the second Indian cricketer to become the president of BCCI,the only other person being the Maharaja of Vizianagaram?

4.Who is the Chairman of IPL(Indian Premier League)?

5.Which Odia sportsperson won a Bronze at Asian Weightlifting Championship?

6.Which Rourkela born former Odisha Ranji player recently declared retirement from cricket? (Under his capataincy East Zone won
lifted it’s first Duleep Trophy in 2011-12)

7.Who is Vogue’s Sportsperson of the year 2019?

8.Which documentary has won the Special Jury mention in Film Critic’s Guild Award category at Mumbai Fil Festival?

9.Which Odia Girl has become Second runners-up in Miss British Emoire contest in Sri Lanka recently?

Last Edition Answers:
———————

1.IUCN usually comes out with vulnerable species Red List,e.g.Olive Ridley.Expand IUCN?
Ans:International Union for Conservation of Nature

2.Which Odisha based sportsperson is associated with Sports Brand Puma & is featured in ad film “Propah Lady”?
Ans:Dutee Chand

3.Which Odisha based spaceship designer is featured among the BBC’s 100 most inspiring & influencial women around the world in 2019?
Ans:Susmita Mohanty

4.Who Honoured actress Vidya Balan with “Youth Icon” award?
Ans:Imperial College,London

5.Who from Odisha clinched a Bronze Medal at the ongoing National Sub Junior & Junior weightLifting championship in Gaya?
Ans:Moti Jani

6.Which Singer/Artist has turned into a producer for a documentary that traces her journey as a rock star & her music of protest?
Ans:Sona Mohapatra for “Shut up Sona”

7.The upcoming movie “Patnagarh” is based upon which case of Odisha?
Ans:Parcel Bomb

8.Amazon affiliate seller Appario retail is a JV between Amazon & _______?
Ans:Patni Group

9.Which Indian American is also a joint winner with other two people of 2019 Nobel Economics Prize?
Ans:Abhijit Banerjee

10.How is Odisha ranked in the India Innovation Index 2019 released by Niti Ayog?
Ans:Rank 12

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comments are closed.